FAQ Email

FAQ Email

Wat zijn email autoresponders?
Een Autoresponder is een robot die automatisch een email bericht terug stuurt aan de afzender. Je kunt zelf de tekst bepalen van het email bericht dat je terug wil sturen aan de afzender waarvan je email ontvangt. Een autoresponder kan bijvoorbeeld erg handig zijn als je op vakantie bent.

Kan ik de mail tussen mijn PC en SmartPhone synchroniseren?
Ja. Door het mail-account als IMAP in te stellen kun je de mail tussen je mail-pakket en SmartPhone synchroniseren. Of ook tussen meerdere PC's als dat nodig mocht zijn. Tijdens de installatie van je mail-account kun je kiezen tussen POP3 of IMAP.

Email autoresponders bij Euro Press
Autoresponders kun je instellen in de Webmail client. Indien je autoresponders hebt ingesteld zal er slechts éénmaal een email reactie (autoresponder) verstuurd worden naar de afzender van het mailbericht. De autoresponder, ook wel afwezigheidsassistent of autoreply genoemd kan handig zijn indien je op vakantie gaat. Bij grotere bedrijven met een eigen mailserver wordt dit intern op de eigen mailserver afgehandeld en ingesteld in het mailpakket.

Hoe kan ik een (nieuw) mailadres aanmaken?
Indien je bij Euro Press een hosting- & email pakket afneemt, vragen we welke mail-adressen je daarbij wilt hebben. WIj stellen die - uit service oogpunt - graag voor je in. Ook als je een nieuw mail-adres wilt hebben geef je dit gewoon aan ons door zodat wij het instellen. Je hebt daar zelf dan totaal geen omkijken naar.

Wat is het verschil tussen een E-mail Account & E-mail Aliassen
Bij Euro Press kunnen we een onbeperkt aantal e-mail adressen aanmaken in de vorm van E-mail Aliassen. Echter, je hebt een beperkt aantal E-mail Accounts voor aparte users, hetgeen afhangt van het hosting pakket dat je hebt.

E-mail Accounts - beperkt per account
Een E-mail account (user account) is bedoeld voor gebruik door aparte personen. Indien je bijvoorbeeld 5 personen in je organisatie hebt kan het wenselijk zijn dat ze allemaal een apart wachtwoord en login krijgen. Daarvoor heb je 5 e-mail accounts nodig.
E-mail Aliassen / Catch All - onbeperkt per account
E-mail aliassen zijn niets meer dan een extra e-mail adressen voor een reeds bestaande e-mail account.

Voorbeeld
Stel dat de loginnaam voor een van je e-mail accounts "uwdomein02" is, dan kun je het volgende doen:

gerrit@uwdomein gaat naar de Pop3 user "uwdomein02"
gerrit.devries@uwdomein gaat naar de Pop3 user "uwdomein02"
gerrit.de.vries@uwdomein gaat naar de Pop3 user "uwdomein02"
g.devries@uwdomein gaat naar de Pop3 user "uwdomein02"

Voorbeeld 2: @uwdomein.nl
Je kunt heel handig gebruik maken van een zogeheten wildcard e-mail account. Indien er een e-mail adres is aanmaakt zonder iets voor het "@"- teken, dus: @uwdomein.nl dan zal alles waarvoor nog geen e-mail alias of account is aangemaakt aankomen bij dit wildcard account. De kans op SPAM zal hierdoor echter wel toenemen, omdat dan immers alle e-mail adressen @uwdomein.nl actief zijn. Deze optie is wel van nut voor het ondervangen van spelfouten.

Is er een AntiVirus en/of AntiSPAM filter ingesteld op mijn mail?
Elk maildomein is door Euro Press standaard voorzien van een krachtig filter om virussen en SPAM te ondervangen. Hierdoor blijft je mailbox redelijk geschoond van ongewenste berichten. We kunnen natuurlijk nooit helemaal voorkomen dat er toch ongewenste berichten worden afgeleverd maar 98% van de (duidelijke) SPAM wordt eruit gefilterd. Een mail welke een virus bevat wordt altijd gefilterd en direkt verwijderd.

Search